HomeemporiaGeschiedenis
select language/region
Passie

Passie

Maak je communicatie eenvoudiger met mobiele telefoons van emporia
Succes

Succes

Wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 30 landen

Het begint allemaal in Linz.

In 1991 werd emporia Telecom opgericht door D.I. Albert Fellner, die zich in 2015 uit de onderneming terugtrok. Tegenwoordig is mag. Eveline Pupeter, die in 2003 tot de onderneming toetrad, de enige eigenaresse. Al bij de oprichting van het bedrijf was de focus erop gericht de klant te voorzien van gebruiksvriendelijke telecommunicatieproducten, zoals vaste telefoons en faxapparaten.

 

Sinds 2001 is het bedrijf gespecialiseerd in mobiele communicatie voor ouderen. Dat het daarmee een gat in de markt heeft gevonden met een toenemende vraag, bewijst het aansluitende succesverhaal. Tegenwoordig is emporia synoniem met eenvoudige, barrièrevrije communicatie, is actief in 30 landen en hét toonaangevende merk op het gebied van mobiele telefoons voor senioren.

 

Waarom bij emporia minder meer is.

De digitale kloof tussen de generaties en tussen meer en minder gedigitaliseerde mensen wordt steeds groter. emporia wil een bijdrage leveren om deze kloof te overbruggen. Inmiddels zijn er veel mensen, en zeker niet alleen oudere, die graag alternatieve oplossingen zien in een steeds complexer wordende technische wereld. Dat betekent apparaten die snel en intuïtief kunnen worden bediend.

 

De producten van emporia Telecom zijn afgestemd op alle mensen die gewoon willen bellen en overzichtelijkheid in plaats van multifunctionaliteit wensen. Dat is vooral de groep senioren. Zoals actuele onderzoeken aantonen, is deze groep heterogeen en stelt verschillende eisen aan mobiele telefoons. 

 

Het geheim van het bedrijfssucces.

Close to the customer – Dicht bij de klant. Dat is het uitgangspunt bij de ontwikkeling van alle producten van emporia Telecom. Daarom kijken de ongeveer 30 medewerkers van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van emporia niet alleen naar de technische kant van een ontwikkeling, maar naar het effect ervan op de klant, ofwel hoe hij hiervan gebruik wil maken. Het doel is om technisch ingewikkelde processen voor alle toepassingen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de eindklanten.