HomeContent

Inhoudsopgave

Wij willen er zeker van zijn dat alles duidelijk is en dat al uw vragen worden beantwoord. Daarom geeft deze pagina in begrijpelijke taal uitleg over de meest gebruikte begrippen op de website.

 

 

select language/region

Inhoudsopgave

Wij willen er zeker van zijn dat alles duidelijk is en dat al uw vragen worden beantwoord. Daarom geeft deze pagina in begrijpelijke taal uitleg over de meest gebruikte begrippen op de website.

 

 

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z

Accu 

Een accu is een oplaadbare batterij die elektrische energie opslaat. Gebruikers van mobiele telefoons kunnen de accu opladen door de oplader in het stopcontact te steken en het andere eind met de telefoon te verbinden.

 

Adapter 

Een adapter wordt gebruikt om mechanische of elektrische apparaten met elkaar te verbinden. Hier dient de adapter om de emporia oplader te kunnen gebruiken met stekkersystemen van ander landen. De adapter moet eerst in het stopcontact gestoken worden voordat de emporia oplader aangesloten kan worden.

 

Beller-ID 

Je telefoonnummer, of beller-ID, wordt automatisch weergegeven op het toestel dat je belt (als deze functie ondersteund wordt). Als je niet wilt dat je beller-ID getoond wordt, dan kun je deze functie uitschakelen door de optie "nummer verbergen" in het menu "instellingen" te selecteren.

 

Beltonen 

Polyfone beltonen bestaan uit meerdere noten en klinken daardoor als echte melodieën. Om de telefoon te personaliseren kunnen gebruikers kiezen uit een groot aantal beltonen.

 

Bluetooth 

Bluetooth is een draadloze techniek waarmee gegevens over korte afstanden gratis uitgewisseld kunnen worden tussen apparaten. Nu het wettelijk niet meer toegestaan is om te bellen tijdens het autorijden biedt bluetooth de ideale techniek om een mobiele telefoon en een headset met elkaar te verbinden.

 

Bluetooth is een draadloze techniek waarmee gegevens over korte afstanden gratis uitgewisseld kunnen worden tussen apparaten. Nu het wettelijk niet meer toegestaan is om te bellen tijdens het autorijden biedt bluetooth de ideale techniek om een mobiele telefoon en een headset met elkaar te verbinden.

Bluetooth headset 

Een headset is een hoofdtelefoon met een geïntegreerde microfoon. Een headset met Bluetooth kan draadloos verbinding maken met een compatibele mobiele telefoon . Zo krijgt de Bluetooth headset bijvoorbeeld toegang tot een audiokanaal en kan het volume gereguleerd worden. Bluetooth technologie is met name handig in de auto omdat je uitsluitend nog mag bellen met een handsfree headset.

 

Clip 

emporia heeft een aantal producten in haar assortiment waarmee de mobiele telefoon door middel van een clip, gemakkelijk bevestigd kan worden op de fiets, dashboard of riem. Dit zorgt voor extra veiligheid en snelle beschikbaarheid over de mobiele telefoon.

 

FM radio 

FM betekent "frequentiemodulatie" en is een technologie dat gebruik maakt van radiofrequenties om geluid uit te zenden over de radio. Als een mobiele telefoon over FM radio beschikt dan kun je met de mobiele telefoon naar de radio luisteren. emporia telefoons met FM radio hebben een geïntegreerde antenne zodat je zonder hoofdtelefoon naar de radio kunt luisteren.

 

Geheugen 

Hoe meer geheugen een mobiele telefoon heeft, hoe meer telefoonnummers en adressen je tot je beschikking hebt.

 

Handset volume 

Het volume op de mobiele telefoon kan persoonlijk ingesteld worden. Hoe hard je de persoon aan de andere kant van de lijn wilt horen kan op de emporia telefoons ingesteld worden tot "zeer luid". Zelfs zonder gehoorapparaat is het gesprek goed te volgen.

 

Handsfee functie 

Met de handsfree functie kun je voorgeprogrammeerde telefoonnummers bellen en gesprekken voeren zonder de mobiele telefoon naar je oor te brengen. Op deze manier kun je telefoneren met beide handen aan het stuur of je concentreren op een andere taak waarvoor beide handen nodig zijn.

 

Herinnerings- en wekkerfunctie 

Als je geen verjaardag of afspraak wilt vergeten kun je de gemakkelijke herinneringsfunctie op je mobiele telefoon instellen. Je vult simpelweg de specifieke datum en tijd in en de mobiele telefoon geeft een signaaltoon als het zover is. De wekkerfunctie werkt hetzelfde, stel de wektijd in en de mobiele telefoon geeft een signaaltoon op dit tijdstip.

 

IP67 

IP staat voor "international protection" (internationale bescherming) en wil zeggen dat het product geschikt is voor meerdere gebruiksomgevingen. IP67 telefoons zijn een half uur lang in een meter diep water getest.

 

Klaptelefoon 

Een klaptelefoon heeft een scharnier die de telefoon in twee delen verdeelt. De telefoons sluiten als een schelp waardoor ze compact zijn en tegelijkertijd bescherming bieden. De emporiaTIME is een hoogwaardige klaptelefoon zodat het toetsenbord altijd beschermd is als je de telefoon met je meedraagt.

 

Klittenbandsluiting 

Het mooie leren tasje waarin de mobiele telefoon opgeborgen kan worden beschikt over een praktische klittenbandsluiting. Het klittenband beschermt de telefoon tegen krassen en maakt dat het tasje makkelijk te openen en sluiten is.

 

Laadstation 

Het laadstation zorgt ervoor dat de mobiele telefoon gemakkelijk opgeladen kan worden. De telefoon laadt automatisch op als deze in het laadstation staat en is altijd beschikbaar voor gebruik. Het laadstation met daarin de mobiele telefoon is duidelijk zichtbaar en heeft net als een vaste telefoon, een vaste plek in het huis. Terwijl de telefoon aan het laden is in het emporia laadstation kan ook de handsfree functie gebruikt worden. Tevens kan het oplaadstation ook aan de muur bevestigd worden.

 

LED zaklamp 

De geïntegreerde LED zaklamp is een handig hulpmiddel en blijft branden zolang de knop aan de zijkant van het toestel ingedrukt is. Voordeel hiervan is dat de zaklamp de batterij niet per ongeluk leeg maakt. Ook licht de zaklamp van het model emporiaELEGANCE op bij inkomende telefoontjes. Naast de trilfunctie is dit een fijne functie voor de mensen met een verminderd gehoor.

 

Lettergrootte (aanpasbaar) 

Ten behoeve van een zo goed mogelijke leesbaarheid kunnen de grootte van de tekens op het scherm aangepast worden.

 

Luidspreker (geschikt voor gehoorapparaten) 

De luidspreker zit bovenop de telefoon. Deze kan gebruikt worden om de persoon die je belt te horen. emporia telefoons zijn geschikt voor gehoorapparaten. Met andere woorden, zij veroorzaken geen storing bij gebruik van een gehoorapparaat.

 

Magnetische sluitklep 

Sommige van de hoogwaardige tasjes en hoesjes voor emporia telefoons hebben een geruisloze magnetische sluitklep die je telefoon veilig opbergt.

 

Menu 

Door gebruik te maken van het menu kan de mobiele telefoon gemakkelijk bediend worden. In het menu gebruik je de navigatieknoppen om functies en instellingen te selecteren

 

Microfoon 

Je praat in de microfoon als je met iemand belt. De microfoon zit aan de onderkant van de mobiele telefoon.

 

Mil-STD-810F 

De Mil-STD 810F is een veelgebruikte internationale standaard afkomstig uit het Amerikaans leger die producten certificeert die onder extreme omstandigheden zijn getest. Deze standaard garandeert de duurzaamheid en betrouwbaarheid van een product.

 

Navigatieknop 

Met de navigatieknoppen kun je een geselecteerde functie in het menu wijzigen of een voorkeursfunctie instellen.

 

Netwerkaanbieder 

Een netwerkaanbieder is de aanbieder van mobiele telefonie. Bekende aanbieders zijn Vodafone, T-mobile en KPN.

 

Noodfunctie 

Je kunt bepalen welke persoonlijke nummers je wilt opslaan voor de noodoproepfunctie van emporia. Als je op de noodknop drukt worden deze vijf nummers automatisch gebeld. Noodnummers kunnen die van de echtgenoot, familielid, buurman, dokter of andere hulpdienst zijn. Als de noodoproep door niemand beantwoord wordt belt de telefoon automatisch naar alarmnummer 112.

 

Noodknop 

De rode noodknop is extra groot en zit op de achterkant van diverse emporia-modellen. Er kan bij een noodgeval direct op gedrukt worden. Als je drie seconden op de noodknop drukt dan belt de telefoon achtereenvolgens naar maximaal vijf vooraf bepaalde telefoonnummers. De knop zorgt ervoor dat de noodoproep zeker beantwoord wordt en niet op een antwoordapparaat of in een mailbox belandt.

 

Noodnummers (persoonlijk) 

De rode noodknop is extra groot en zit op de achterkant van diverse emporia modellen. Er kan bij een noodgeval direct op gedrukt worden. Als je drie seconden op de noodknop drukt dan belt de telefoon achtereenvolgens naar maximaal vijf vooraf bepaalde telefoonnummers. De zorgt ervoor dat de noodoproep zeker beantwoord wordt en niet op een antwoordapparaat of in een mailbox belandt.

 

Noodoproepfunctie emporia 

De noodoproep functie van emporia is volgens de Stiftung Warentest, de Duitse Consumentenbond, een bijzonder slimme en handige functie. Als je drie seconden op de noodknop drukt dan belt de telefoon achtereenvolgens naar maximaal vijf vooraf bepaalde telefoonnummers, zoals bijvoorbeeld een echtgenoot, familielid, buurman, dokter of hulpdienst. De noodoproep wordt hierdoor zeker gehoord en belandt niet in een voicemail.

 

Normaal model 

"Normaal model" telefoons zijn klassieke mobiele telefoons zonder zogenaamde uitklap, draai- of schuifmechanismes.

 

Oplaadkabel 

De oplaadkabel heeft aan beide kanten een andere stekker en verbindt de mobiele telefoon met het stopcontact zodat deze kan opladen.

 

Prepaid kaart 

Ook wel `pay-as-you-go kaart` genoemd. Met een prepaid kaart kun je bellen zonder vast abonnement, zonder een maandelijkse vergoeding en zonder een minimum bedrag. Je kunt de prepaidkaart heel gemakkelijk op je telefoon opwaarderen en bellen totdat het beltegoed op is.

 

Reisoplader 

Met de reisoplader kun je je mobiele telefoon overal opladen. De reisoplader is geschikt voor stopcontacten van 220 en 230 volt.

 

Rekenmachine 

De geïntegreerde rekenmachine is handig om simpele berekeningen op te doen. Bijvoorbeeld voor het optellen van de boodschappenrekening of het berekenen van een korting.

 

Schuiftelefoons 

Bij schuiftelefoons schuift het bovenste gedeelte van de telefoon naar boven waardoor het toetsenbord zichtbaar wordt. De emporiaLIFEplus is een schuiftelefoon en 80% van haar functies zijn toegankelijk als de telefoon gesloten is. De beschikbare ruimte op deze compacte telefoon wordt optimaal gebruikt door een extra groot beeldscherm.

 

Senioren scouts 

Senioren scouts zijn speciaal door emporia getrainde consulenten en experts in mobiele communicatie voor 50+'ers. Zij delen hun kennis door het beantwoorden van vragen en het verschaffen van informatie op beurzen, tentoonstellingen of geselecteerde emporia verkooppunten.

 

Service  

Neem contact op met emporia Service bij vragen over onze producten of over de organisatie.

 

Signalen (visueel) 

Als aanvulling op de geluid- en trilfuncties geven mobiele telefoons van emporia ook visuele signalen die oplichten bij bijvoorbeeld een inkomend telefoontje.

 

SIM kaart 

Een SIM (Subscriber Identity Module) kaart moet in een mobiele telefoon gestoken worden voordat er toegang tot het netwerk van de netwerkaanbieder verkregen kan worden. Om een SIM kaart te verkrijgen moet je eerst een abonnement afsluiten of een prepaid kaart kopen.

 

SMS 

Met SMS (short message service) kun je tekstberichten van maximaal 160 karakters per bericht versturen met je mobiele telefoon. Handig om iemand een fijne verjaardag toe te wensen of om een afspraak te bevestigen.

 

Snelle auto-oplader 

De snelle auto-oplader maakt het mogelijk om je mobiele telefoon op te laden via de aansteker in de auto.

 

Standaard instelling 

De standaard instelling is de instelling van de mobiele telefoon zoals deze in de fabriek wordt meegegeven. Als je de instellingen wilt herstellen ga je naar het menu "instellingen". Selecteer "alles herstellen" en druk op "ja".

 

Telefoonboek 

Telefoonnummers kunnen opgeslagen worden in het telefoonboek. Als je één van je contacten wilt bellen dan ga je simpelweg naar het telefoonboek en selecteer je het nummer dat je wilt bellen.

 

Toetsen (extra groot) 

Mobiele telefoons van emporia hebben extra grote toetsen met duidelijke drukpunten die het makkelijk maken om het toestel te bedienen.

 

Toetsenbord 

Het toetsenbord zijn de druktoetsen op de mobiele telefoon. emporia telefoons hebben grote toetsen met duidelijke drukpunten die het makkelijk maken om het toestel te bedienen.

 

Top tien 

Je kunt je 10 belangrijkste contacten bovenaan in je telefoonboek plaatsen ongeacht de alfabetische volgorde.

 

Top vijf 

De vijf belangrijkste nummers kunnen ook bovenaan in je telefoonboek vermeld worden ongeacht de alfabetische volgorde. Op deze manier heb je direct toegang tot deze telefoonnummers.

 

Trilfunctie 

Een extra krachtige trilsignaal kondigt discreet een inkomend telefoontje aan. Zelfs in een luidruchtige omgeving of als je beltoon zacht staat, mis je hierdoor geen oproepen. De trilfunctie en de beltoon kunnen niet alleen afzonderlijk maar ook tegelijkertijd gebruikt worden. De trilfunctie is tevens geschikt voor slechthorenden.